torstai 12. marraskuuta 2015

No mitäs onkaan tapahtunu?

Hello!

Noniin elikkäs tässä on paljon tapahtunut sitten viime postauksen, joten yritän kirjoitella aikajärjestyksessä tämän ja viime viikon tapahtumista.

Koulu

Elikkäs Banffin reissun jälkeen tulimme takaisin tänne Edmontoniin ja heti seuraavana päivänä, eli torstaina 5. päivä suuntasin Centre Highin, eli kouluun.

Torstaipäivä meni lähinnä siinä, että opettaja kierrätti minua ja toista suomalaisopiskelijaa ympäri koulua ja näytti paikkoja. Perjantaina sitten pääsinkin ihan oppitunneille missä ei kyllä tarvinnut tehdä oikeastaan mitään vaan seurasin vain sivusta kun muut opiskelivat.

Elikkäs pääsin perjantaina vierailemaan äidinkielen ja matikan tunneilla. Perheen tytöllä on aina koulua vaan 12.30 asti, joten ei mullakaan tarvinnut siellä koulussa paljon olla. Äidinkielen tunti oli tosi hauska! Siellä luettiin näytelmiä kirjasta ja kaikki pääsi siihen mukaan, jopa opettaja. Nauroin varmaan koko tunnin kun se oli niin hauskaa kuunneltavaa :D

Matikan tunnilla vaan sitten lähinnä istuin ja katsoin kun muut teki tehtäviä. Mutta täytyy oikeasti sanoa, että nää opiskelijat on tosi motivoituneita täällä! Ne tekee koko tunnin tehtäviä ja on muutenkin tosi ahkeria. Näiden tunnit muuten kestää sen  75 minuuttia aina ja sitten melkein suoraan seuraavalle tunnille, eli sitä työskennellään melko tiuhaan.

Työharjoittelu

Juu elikkäs maanantaina aloitin mun työssäoppimispaikassa joka on siis kreikkalainen ravintola nimeltään Urban Greek restaurant. Ja työ siellä on tosi erilaista mitä oon tottunu tekemään no, koska ravintola.

Enimmäkseen on sitä asiakaspalvelua mitä tulinkin harjoittelemaan, eli vien tilauksia pöytään ja kysyn asiakkailta tarviiko ne mitään yms. Sitten on myös sitä perunan pilkkomista, tiskaamista, juuston raastamista ja salaatinkastikkeen tekoa. Onneks ei tarvii kokata, koska no minä ja keittiö = ei hyvä yhdistelmä :D Mutta siis kokonaisuudessaan tuo on mukavaa työtä ja se on tosi kiireinen paikka joten päivät menee nopeasti! Ja työkaverit on myös tosi mukavia :)

Eilen oli onneksi vapaapäivä, koska täällä oli Remembrance Day, eli veteraanien ja kaatuneiden muistopäivä. Tällöin siis kellään ei ole koulua ja useimmilla ei myöskään töitä.

Mitäs muuta? No kaikki menee tosi hyvin ja oon niin rakastunu tähän perheeseen, että en haluu lähtee pois :( nää on ottanut mut kun omaksi lapsekseen ja tuo äitikin ajaa mut kaikkialle ku oon niin onneton bussien kanssa :D (eilen myöhästyin bussista, tänä aamuna menin väärään bussiin ja tänään töitten jälkeen olin ihan hukassa again).

Vapaa-aikana ollaan esimerkiksi käyty tän perheen nuoremman tytön jääkiekkopeleissä, kierrelty kaupunkia ja syöty paljonpaljon ruokaa. Viime lauantaina vietettiin päivä West Edmonton -mallissa, joka on siis vähäteltynä pikkuisen iso kauppakeskus. Tarkoitushan oli siellä shoppailla hulluna, mutta jalat oli niin väsyneet kävelystä ettei paljon jaksanu ostella :D

Mutta siis tiivistettynä: Kaikki nää ihmiset on ihania; oon tutustunu moniin niin mahtaviin tyyppeihin, perhe on unelma, ruoka on täydellistä, koulu on mahtava, työkin on kivaa, eli siis kaikki on almost perfect!

Nyt jatkan iltaa hyvän leffan parissa tämän perheen ihanien koiruleiden kanssa, koska kaikilla muilla on jotain menoa mut mä saan onneksi rentoutuu!

Adios :)



1 kommentti: